· 

Goedemorgen

Goedemorgen! Ik doe de kamerdeur van mijn dochtertje open en loop naar binnen. Moeizaam doet ze haar ogen open, terwijl ik de lamp aandoe en de gordijnen open. Ik trek de dekens van haar af en ga op de rand van haar bed zitten, ze kruipt bij mij op schoot. Langzaam komt haar dag tot leven.

 

Ze grijpt naar haar neus. Oei, een bloedneus. Vlug een zakdoek, terwijl zij haar neus verzorgt, neem ik de schade op. Het valt mee, wat bloedvlekken op het laminaat. Even dweilen en het is weer schoon. Terwijl ik beneden de emmer met sop ga halen, neem ik het beddengoed vast mee en zet de wasmachine aan. Vannacht heeft er eentje een ongelukje gehad. Na het dweilen raap ik de was op in de badkamer en stop deze in de wasmand. Ik ga naar beneden.

 

Zoonlief zit gewassen en aangekleed achter zijn Nintendo, hij heeft al gegeten. Ons meisje heeft nog een kapsel waar een hele vogelfamilie in kan wonen. Terug naar boven om de borstel en de elastiekjes te halen, zodat ze ook weer met goed fatsoen naar school kan. Ik smeer het brood en maak het fruit voor op school klaar. Jongens we vertrekken. Hebben jullie de overblijftas en het fruit? Mooi, jassen aan en naar de auto. Vergeet je gymtas niet.

 

Ik werp nog een laatste blik in de spiegel, zijn mijn kleren nog schoon, zit mijn haar en make-up nog goed? Dan kunnen we de auto in. Ik zet mijn kinderen op school af en rijd door naar het werk.

 

Zo, mijn dag kan beginnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0