· 

Centraal Justitieel Incasso Bureau

Er ligt weer zo’n brief op de deurmat, met daarop de woorden Centraal Justitieel Incasso Bureau! Oh nee, niet weer. Zal ik hem open maken of tot na het weekend laten liggen? Wat niet weet, wat niet deert. Maar ja, ik weet nu dat er iets onaangenaams aankomt. Met pijn in mijn buik, besluit ik de brief toch maar open te maken. Dan weet ik in ieder geval of ik alleen na de friettent zal moeten of toch kan aanschuiven bij het geplande vijfgangen diner met mijn vrienden dit weekend. Ik maak de envelop open, zoals verwacht een bon voor te hard rijden, net als vorige week. Het bedrag valt gelukkig weer mee, namelijk € 19,00, voor een paar kilometer te hard rijden in de bebouwde kom.

 

Bedankt lieve agenten, dat jullie mij zo nauwlettend in het oog houden voor al mijn kleine vergrijpen. Zoals een paar kilometer te hard rijden op een tweebaansweg met een vrij liggend fietspad. Dit is natuurlijk een onvergefelijke misdaad, die meteen afgestraft moet worden. Fijn

dat jullie mankrachten brieven kunnen versturen, voor boetes vanaf € 16,00. Dat zelfs voor zulke kleine bedragen tijd wordt vrijgemaakt, zodat de bekeuringen toch de deur uit kunnen. De prioriteitstelling binnen het politiewezen kan ik dan ook alleen maar als juist bestempelen. Evenals de zorgvuldige en juiste afweging binnen jullie vakgebied tussen risico, efficiency en effectiviteit.

 

Daarbij mijn welgemeende complimenten om naast het uitdelen van verkeersboetes, toch nog voldoende tijd te vinden voor het ophelderen van misdaden. Fantastisch dat jullie 23% van de geregistreerde misdaden hebben opgehelderd. Dat is toch echt een heleboel, helemaal gezien het door jullie ervaren capaciteitstekort. Voor de toekomst verwachten jullie dat er meer zaken zullen blijven liggen. Daarom wil ik jullie graag een hart onder de riem steken. Naast dat jullie bijna 1 op de 4 misdaden op lossen, krijgen jullie het voor elkaar ruim 11, 8 miljoen verkeersboetes uit te delen. Hartstikke goed, ga zo door!

Reactie schrijven

Commentaren: 0