· 

Toet toet

Het is spits, ik rem hard voor het oranje licht. Dit verkeersplein oprijden als het licht bijna op rood staat, is bijna vergelijkbaar met een zelfmoordaanslag. De auto achter mij trapt vol op de rem en staat op tijd stil. Poeh, gelukkig! Weer geen whiplash.

 

De drukte in het verkeer op dit verkeersplein is rond deze tijd altijd groot. Het verkeersplein is niet logisch, vind ik. En ik vind dat ik goed logisch kan denken. 

 

Als je links af moet, sorteer je rechts voor en als je rechts af moet, sorteer je links voor. Welke stagiaire heeft dit verkeersplein ontwikkeld? En is hij geslaagd? Erger nog, iemand met meer gezag vond het een goed plan en heeft het tot uitvoer gebracht. 

 

Stilstaand voor het rode licht, wordt mijn blik nagenoeg meteen gevangen door het billboard, wat geplaatst is. Tja, een logische plek voor een adverteerder. 

 

Als adverteerder wil je graag gezien worden, mensen onthouden je boodschap als deze herhaald wordt. Waar wordt je vaak en goed gezien? Op een plek waar veel mensen langskomen, liefst meerdere keren per dag. Waar kom ik en en met mij vele anderen vaak langs? Nou, een belangrijke verkeersader. Super plek, goed gekozen! Maar ja, een poster langs de weg is zo gewoon. Er hangen er te veel! Dus men heeft goed nagedacht en het is een soort mega televisie geworden met commercials. Best chil. Even relaxen in de auto na een dag hard werken. 

 

Achter mij klinkt getoeter. Shit, het stoplicht staat al weer op oranje. Ik geef gas. Vervolgens trap ik hard op de rem voor het volgende verkeerslicht op het plein. Ik hoor gierende banden achter mij. Het scheelde niet veel, de auto achter mij staat net op tijd stil. Ik zie een middelvinger in mijn achteruitkijkspiegel.

 

Ik kijk na het bewegende billboard. Wie zou er eigenlijk goedkeuring hebben gegeven voor het plaatsen van zo’n bord bij deze verkeersader. Is dat niet de gemeente? De politiek? Waarom zouden zij dat doen?

 

 

Vinden ze dat er meer verkeersdoden moeten vallen?

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Yvonne (vrijdag, 04 december 2020 13:22)

    Geen goed idee deze borden, komen geheid ongelukken van �