· 

Onevenredig

 

De zomer is voorbij, men verwacht dat het virus weer hard toeslaat. De doden in de lente zijn nog lang niet vergeten. De angst zit er nog goed in.

 

Er zijn al 6244 mensen overleden! Maatregelen zijn nodig.

 

Als we onverhoopt besmet raken, dan zijn er maatregelen. Ja, je leest het goed. Besmet. Niet ziek, niet zo beroerd dat je naar het ziekenhuis moet of erger naar de intensive care van het ziekenhuis. Heel logisch deze maatregelen, want je wilt toch niet dat een ander door jou besmet raakt....

 

De herfst heeft zijn intrede gedaan, de verkoudheden slaan toe. En bij symptomen mag je testen op COVID -19. Dat doen we dan ook massaal. We zijn sociale wezens, die het beste voor hebben met onze omgeving. De eerste week van september zijn er 180.000 tests gedaan. Nog geen 3% van de testen is positief. Ergens vraag ik mij dan af, in hoeverre testen we op de juiste symptomen. Maar goed, ik zou willen dat ik de leverancier was, maar dat terzijde.

 

Scholen die weer sluiten, omdat mensen positief zijn getest. Onderwijsinstellingen met nauwelijks fysieke les, want de angst zit er goed in. De horeca die weer moeten sluiten. De mensen zonder inkomens doordat de branche waarin ze werkzaam zijn niet op 1,5 meter kan functioneren. 

 

Mag de overheid met het RIVM, zonder een kijk op geheel Nederland, dus niet kijkend naar bijvoorbeeld onderwijs en economie, maar gedreven door gezondheidszorg deze maatregelen nemen. In de crisistijd, in het voorjaar, snap ik dat het overleven was. Het was onbekend. Maar nu, met 254 overleden mensen aan COVID-19 de laatste 100 dagen? Ter illustratie aan longkanker stierven er in 2019 gemiddeld 2.786 in 100 dagen. Wordt het tijd voor een nieuw beleid!

 

Het verweer is dat de besmettingen toenemen. Ja, grappig dit. Nu moet iedereen testen, in maart toen we massaal ziek waren mochten we niet testen. Dus wat zeggen die cijfers? Niet veel. En deze bewering is te staven aan het aantal IC opnames en het aantal overleden personen.

 

 

Het lijkt paniekzaaierij. Alhoewel niemand weet wat er gebeurt als alle maatregelen opgeheven worden. Maar dat deze maatregelen het dagelijks leven onevenredig plat leggen en onze vrijheid en democratie ondermijnen is een gegeven.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0