· 

Vier weken

De balans opmaken van vier weken thuiswerken voor al de gezinsleden. Naast de ontzettende verdrietig oorzaak, het coronavirus. Hierbij het goede nieuws:

 

 • De badkamer is vrij, als ik ‘s ochtends opsta. Niet geleefd door werk- en schooltijden, leeft ieder zijn eigen ritme, waardoor iedereen de badkamer voor zich alleen heeft!
 • Wij kunnen nog werken. Ieder op zijn eigen kamer met zijn eigen laptop, we werken gestaag door. We hebben tenminste nog een baan en niet onbelangrijk een inkomen.
 • Na drie weken weer een keer de auto gepakt en ik hoef nog lang niet te tanken. Oh ja, geen reistijd naar het werk dat betekent een half uur langer slapen, heerlijk!
 • De strijkwas is stukken minder. Joggingbroeken, oude truien en meer gemakkelijk zittende kleding wordt volop gedragen. Niemand die het ziet dus geen blouses die uitgebreid gestreken moeten worden.
 • Geen make-up en de haren op een staart, niemand die het ziet. Helaas gaan we steeds meer beeldbellen en wil ik mijn imago ook niet helemaal naar de verdoemenis helpen. Dus mijn uiterlijke verzorging wordt alweer normaler....
 • Wat hebben we het goed thuis, genoeg te eten en te drinken. Niet willen hamsteren, maar toch een beetje meegesleept door de menigte. Er zijn veel lekkere dingen in huis. Dus ‘s avonds pakken we een koekje en chips, we zijn tenslotte toch een beetje zielig omdat we nergens heen kunnen en compenseren dat door gezellig te doen. Emotie-eter? Misschien.... Na 4 weken 3 kilo, hoe lang gaat dit duren? Dus na deze balans is een ding zeker er volgen vast balansdagen.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Gonnie (woensdag, 15 april 2020 09:02)

  Sandra,
  Ja zo is het.
  En het weer hebben we mee, geniet van de � zon.

 • #2

  Liesbeth Broekman (donderdag, 16 april 2020 19:49)

  Mooi geschreven Sandra.
  Ja, we hebben het heel goed hier in Nederland en daar ben ik heel blij mee.
  Wel maak ik me zorgen om die mensen die opeens geen of bijna geen inkomen meer hebben. De horeca, de kappers en kapsters, winkeliers, cafetaria's, en zo zijn er vast nog veel meer.
  Ik hoop dat er snel een goede manier gevonden wordt om de economie weer op gang te krijgen zonder dat er nieuwe besmettingen ontstaan.
  Maar het is lekker weer en het voelt ook voor ons als vakantie en dat is dan zo onwerkelijk als je dan weet dat het voor die mensen een drama is.