· 

Vrijwillige lockdown

De balans opmaken van vier weken thuiswerken en een vrijwillige lockdown. Nou ja, vrijwillig. Noodzakelijk is een beter woord. Maar blij met de ruimte om ons huis nog te mogen verlaten, uiteraard met 1 1/2 meter afstand van iedereen die we tegenkomen. Uitkijken dat we geen samenscholing vormen, want als ik met mijn man ben wandelen en de buurvrouw met de hare, zijn we als we elkaar tegenkomen al met z’n vieren. Dat is een teveel. Boete EUR 390. Onze premier zegt de ergste crisis buiten oorlogstijd. 

 

Het lijkt te werken de maatregelen:

·       Alhoewel het aantal besmettingen neemt nog steeds toe. Maar we beginnen nu pas met iets meer te testen en dan nog lang niet iedereen. Dus hoe waarheidsgetrouw zijn deze cijfers op onze bevolking?

·       Het aantal personen wat overlijdt aan het virus neemt af. We tellen alleen de personen die getest zijn op het virus. En we testen niet iedereen, dus wat zeggen deze cijfers dan? De onafhankelijke sterftecijfers per week zijn veel hoger dan gemiddeld.

·       Het aantal mensen met het virus op de IC daalt, maar wie zegt mij dat zij niet zijn overleden?

 

Geven ze ons hoop, geven ze zichzelf hoop of gaat het echt de goed kant op?

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0