· 

Ravage

 

Er ligt een onthoofd konijntje met zijn maagje ernaast onder mijn motorkap!

 

Wat?

 

Op mijn nuchtere maag, peil ik de olie van mijn auto. Als de motorkap omhoog gaat tref ik een onthoofd konijntje met zijn maagje ernaast aan. Gelukkig dat ik nuchter ben, anders werd de ravage nog veel groter, erg smakelijk kijkt het niet.

 

De grootste uitdaging is nu het verwijderen van het lijkje. Helaas blijkt dit niet de enige uitdaging te zijn. Er zijn kabels doorgeknaagd. Ik heb schade en gaan rijden met de auto lijkt geen goed idee.

 

 

Aan het eind van de dag mag ik de rekening betalen aan de garagehouder, met dank aan de steenmarter.

 

Nederlanders houden van de natuur, daarom hebben WE besloten dat de steenmarter een beschermd diersoort is. Het beestje is zijn leefgebied aan het vergroten. Fijn voor het beestje. Ik denk dat het bedacht is door mensen in een drukbevolkte stad op een appartement tien hoog. Ver weg van het ongemak en het gevaar dat deze beestje ook met zich meedragen.

 

Mijn schade is alleen financieel en dat niet voor het eerst. Ik baal, ik klaag en ik betaal. Wie heeft bepaald dat de leefomgeving van de steenmarter belangrijker is dan mijn leefomgeving.

 

Stel dat ik niet onder mijn motorkap had gekeken. Het beest had grote schade veroorzaakt, de remleiding was doorgeknaagd. Als ik was gaan rijden had ik niet kunnen remmen. Hoe was dat afgelopen. Welke schade had ik mijzelf of mijn medemens aangedaan?

 

Welk belang stellen we in Nederland voorop. Dat van het leefgebied van de steenmarter of de veiligheid van de mens?

 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0