· 

Vroeg wijs

Te laat uit mijn werk, kan ik rechtstreeks achter het fornuis gaan staan. Een goede, gezonde maaltijd, hoort een verantwoorde moeder toch in elkaar te draaien. Moe? Na een dagje werken! Ach, dat stellen we maar even uit. Zo’n gezellig familiemomentje samen aan het eind van de dag is tenslotte ook wat waard.

Eenmaal aan tafel verraad de vermoeide blik in de ogen van de jongste, dat zij eigenlijk al in bed hoort te liggen. Het is weer te laat. Maar ja, hoe is het logistiek te regelen als zowel papa en mama werken én er ook nog gezond gekookt moet worden.

 

 

De oudste wordt voor de televisie weggeplukt, midden in een serie, wat uiteraard de nodige weerstand geeft. Erg vermoeiend. Het eten is klaar, mijn geduld is op. “Komen en zitten, nu!” Gelukkig roept onze kleuter “Lekker nasi met kroepoek!”. Na de valse start toch een goed begin van de maaltijd! Nadat ze de kroepoek heeft opgegeten en de nasi nog niet heeft aangeraakt, vraagt ze om nog een stukje kroepoek. Op mijn ontkennende antwoord, breekt de hel los! Niks geen gezellig samen zijn. Drama, gillen, schreeuwen, huilen en boos weglopen.

De oudste van acht slaat het tafereel gade en fluistert tegen zijn vader: “Kijk, daarom wil ik later geen kinderen!”

Reactie schrijven

Commentaren: 0