· 

Fietsen

Joepie, mijn dochter kan fietsen! Zonder zijwieltjes fietst ze door de straat, geweldig! Nou ja, geweldig. Ze is al bijna 5 ½, dus zo heel bijzonder is het ook weer niet. Haar nichtje was 3, dus met de eer van de familie is ze niet gaan strijken. Sterker nog, ik heb al veel opmerkingen naast mij neer moeten leggen. Is ze motorisch vaardig genoeg? Moet ze niet naar een fysiotherapeut, want het duurt toch wel erg lang. De twijfel groeide, is er iets mis met mijn kind? Ze kan ook nog niet op voor haar zwemdiploma A. Op de zwemschool adverteren ze dat het zwemdiploma in één jaar binnen is. Na een jaar kan het drama van huilende kinderen en zwetende op elkaar gepakte ouders vergeten worden. Maar helaas, mijn kind heeft niet genoeg conditie en kan het nog niet. Als we nu de laatste 9 weken twee keer in de week komen, dan zit het er misschien net in. Tja, dat is wel op dinsdagmiddag. Werkt u dan? Vervelend. Kan u dan geen vrij nemen? Zucht, wordt ik weer op mijn schuldige moedergevoel aangesproken. Ik bezwijk en neem de laatste uurtjes vrij. Mijn kind kan dan misschien toch nog lekker snel op voor haar zwemdiploma. Het is toch zielig, als zij alleen haar zwemdiploma niet heeft. Vandaag kreeg ze haar rapport, ze zit in groep 2, er staat in dat ze nog niet kan lezen. Dit is de druppel! Niet kan lezen, ze is 5 jaar! Volgend schooljaar gaat ze naar groep 3, volgens mij om te leren lezen.

Ik heb een lief klein meisje, dat nog lekker bij mij op schoot zit. Wat ‘s avonds gaat slapen met een knuffel tegen haar wangen, nadat ik haar een verhaaltje heb voorgelezen. Ze vindt het heerlijk om met haar poppen te spelen en te kleuren. Waarom moet het sneller en beter. Laat de wereld maar snel gaan, laat de anderen maar pushen. Ik kap ermee. Stop met de extra zwemlessen. En geniet van het moment! Lekker puh!

Reactie schrijven

Commentaren: 0